Ellen Haarhuis

Expositie in De Stadsgalerij Breda 2017 

Expositie in De Stadsgalerij Breda 2017 GAMMA'S

Gamma's is een expositie van olieverfschilderijen. De oorspronkelijke betekenis van gamma's is: een geordende reeks van zaken die abstract zijn.

Met een rijke ervaring als docent tekenen en schilderen heeft ze zich de laatste drie jaar geheel toegelegd op haar eigen schilderwerk. Zo'n focus brengt een intens beeldproces opgang. Al vroeg maakte ze in haar werk de keuze voor olieverf, doek, kwasten en terpentijn als basismateriaal. "Creëren is eindeloos, deze beperking van materiaal helpt me om niet afgeleid te worden en tot nieuwe inhoudelijke keuzes te komen."

Van belang is hoe vorm en kleur in elkaar overgaan. Wat zegt ruimte tussen zichtbare zaken? Voor het oog mengen de pigmenten zich die afzonderlijk in dunne lagen zijn aangebracht.  Naarmate je langer naar een schilderij kijkt wordt er meer zichtbaar. Grote oppervlakten in kleur geven een groter effect. Schilderen is een dynamisch proces. In deze beweging ontwikkelt het beeld zich. "Ik beweeg mee om aanwezig te blijven bij de 'voort-durende' verandering. Net zo lang tot er balans is."

Website by Folibee